Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Overleg:Tragedie (toneel)

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Reductie van dit artikel

Met de recente reductie van dit artikel, zie hier, wordt duidelijk dat de eerste opzet al een aftreksel was van het oorspronkelijke Wikipedia artikel.

Nu is de huidige opzet weer enigszins gelijk aan deze toevoeging van J.G.G. van 17 aug 2011 19:36.

Het lijkt er zo op dat Jules hier alleen zijn eigen verhaal wil dulden. Het Wikipedia artikel is juist een indruk van velen, en hoe onvolledig ook verdiend dat hier toch mijn voorkeur.

Terugdraaien hier is een zwaktebod. Het argument Beter geen kloonartikel van WP valt bij mij ook niet goed. Wikisage biedt juist ruimte aan tienduizenden unieke initiatieven, die op Wikipedia zijn opgezet en hier verder ontwikkeld kunnen worden. -- Mdd (overleg) 9 nov 2019 10:35 (UTC)

Ik geef inderdaad de voorkeur aan een eigen artikel ("eigen" in de betekenis van oorspronkelijk Wikisagiaans, niet dat moi het per se moet hebben geschreven). Het huidige korte artikel stond overigens eerst op Wikisage en heb ik later aan Wikipedia toegevoegd (en blij dat ze waren!) Maar wees gerust, ik neem geen stelling in achter een kanon om gekloonde gedeelten af te schieten. Als ik daar zin en tijd voor vind, kan het achteraf wel worden herschreven. Dus: u doet maar. mvg, Jules (overleg) 9 nov 2019 15:48 (UTC)
Bedankt voor je toelichting. Mijn oorspronkelijke inschatting doet niet geheel recht aan de situatie. Aanzetten tot een eigen artikel verdienden inderdaad de voorkeur hier. -- Mdd (overleg) 10 nov 2019 11:57 (UTC)
Duimomhoog.png Jules (overleg) 10 nov 2019 12:05 (UTC)