Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Overleg:Hebreeuwse Bijbel

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Nieuwe Testament

Enkele brieven die volgens de rooms-katholieke en protestantse kerken geen deel van de canonieke boeken van het Nieuwe Testament uitmaken, worden in de Oosters-orthodoxe Kerken worden dikwijls wel als canoniek gezien.

Weggelaten. Het verband met de Hebreeuwse Bijbel is ver te zoeken. Mendelo 1 jun 2016 19:57 (CEST)

Joden, christenen

Joden, maar ook sommige christenen, vinden de benaming ’Oude Testament’ niet correct

werd gewijzigd in:

Sommige Joden en christenen vinden de benaming ’Oude Testament’ niet correct

De bedoeling was dat joden over het algemeen de benaming niet correct vinden maar eventueel wel gebruiken in gesprekken met christenen, omdat dit een algemeen gebruikelijke term is. Sommige christenen (maar zeker niet in het algemeen) vinden ook dat de benaming niet correct is. Sommige joden en christenen drukt dit niet uit zoals bedoeld is. Mendelo 16 mei 2020 16:25 (UTC)