Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Otto Lindner

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ing. Otto Lindner is een Duitse architect. Hij richtte in 1959 zijn architectenbureau Lindner Architekten KG op en is ook de grondlegger van Lindner Hotels & Resorts, een bedrijf dat ruim dertig hotels in zeven landen heeft.

Lindner bouwde in 1973 zijn eerste hotel in Dusseldorf. Met behulp van vijf zonen groeide het bedrijf uit tot de Lindner Group. Zoon Otto sloeg eerst een andere weg in. Hij ging in militaire dienst in Warendorf, werd piloot en speelde waterpolo in het nationale team. Zijn eerste baan was bij het Lindner Hotel Rheinstern in Düsseldorf terwijl hij economie in Keulen studeerde. In 1988 kwam hij in de directie. In 1991 werd hij uitgeroepen tot Hotelier van het Jaar en heeft hij de leiding van het concern.

In 2014 is gestart met de bouw van het Lindner Hotel Rhodania in Crans, waar ook het Zwitserse hoofdkantoor is gevestigd met zoon Marc Lindner als directeur.

Het huidige bedrijf heeft onder meer een hotel in Antwerpen, Berlijn, Bratislava, Hamburg, Interlaken, Keulen, Leipzig, Leukerbad, Leverkusen, Mallorca , Praag, Speyer, Wenen en Wiesensee. Het heeft ruim 2000 mensen in dienst.

Externe links