Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Onze Taal

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Onze Taal is een populair-wetenschappelijk tijdschrift dat uitgegeven wordt door het Genootschap Onze Taal. Het verscheen voor het eerst in 1932. Het blad geeft zijn lezers informatie over allerlei aspecten van taal, met name de Nederlandse taal. Het bevat onder meer artikelen over taalverandering, leesbaar schrijven en nieuwe woorden, maar ook taalnieuws, tips en boekbesprekingen. Eenmaal per jaar komt er een themanummer uit, bijvoorbeeld over kindertaal, voetbaltaal of reclametaal.

Onze Taal verschijnt tienmaal per jaar, met een dubbelnummer in februari en in juli. Het abonnement is verbonden aan het lidmaatschap van het Genootschap Onze Taal.

Externe link