Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Omroep

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Omroep betekent heden ten dage een radio- en/of televisieomroep, die radio en televisieuitzendingen verzorgt en meestal ook produceert. Sinds de liberalisatie bestaan er in Nederland de Publieke omroep , gefinancierd door de overheid en de leden, met daarnaast de commerciële zenders.

Oorspronkelijk bestond de omroep uit een omroeper, die met zijn spreektrompet rondliep om voor de burgerij berichten van algemeen belang aan te kondigen. Zo liep bijvoorbeeld in Domburg in het begin van de jaren zestig van de 20e eeuw er 's zomers nog een dorpsomroeper rond, die activiteiten voor de toeristen aankondigde.

Zie ook

Externe links