Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Nunzio Sulprizio

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Nunzio Sulprizio (Nuntius Sulprizio, Pescara, 13 april 1817Napels, 5 mei 1836) was een Italiaans leerling-smid. Hij werd vroeg wees en werd opgevoed door zijn vrome grootmoeder. Vervolgens kwam hij terecht bij een oom die hem echter mishandelde en verminkte. Ten slotte werd hij opgevangen door een Zwitsers officier van de koning van Napels, Felix Wochinger. Sulprizio had te kampen met een zwakke gezondheid en stierf jong. Het was een vriendelijke, kuise, geduldige en vrome jongen, hetgeen in die periode zeldzaam was, en geldt als voorbeeld voor de jeugd.

Hij werd in 1963 zalig verklaard door paus Paulus VI. Zijn feestdag is op 5 mei.

q2111951 op Wikidata  Intertaalkoppelingen via Wikidata (via reasonator)

rel=nofollow