Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

North-Western European Journal of Mathematics

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

North-Western European Journal of Mathematics is een wetenschappelijk tijdschrift voor wiskunde dat door de wiskundeafdelingen van Nord-Pas-de-Calais, Frankrijk, gepubliceerd wordt.

Oprichting

De wiskundeafdelingen van Nord-Pas-de-Calais hebben de North-Western European Journal of Mathematics in 2015 opgericht. Het tijdschrift verwelkomt onderzoeksartikelen in zuivere en toegepaste wiskunde, en artikelen over de geschiedenis van de wiskunde. Een opmerkelijk aspect van de tijdschrift is zijn gelijktijdige regionale en internationale vestiging, in Nord-Pas-de-Calais en Nederland. The North-Western European Journal of Mathematics wordt beheerd door een internationale raad van redacteuren en wordt door meerdere academische verenigingen, zoals de Franse Société Mathématique de France[1] en Société de Mathématiques Appliquées et Industrielles [2], de Nederlandse Koninklijk Wiskundig Genootschap, en de internationale Fields Institute, ondersteund.

Publicatie

Het tijdschrift maakt gebruik van het Open Access-systeem; de artikelen zijn gratis online beschikbaar, en gedrukte aflevering zijn tegen lage prijs beschikbaar (genoeg om de druk- en verzendingskosten te dekken). Auteurs hoeven geen publicatiekosten te betalen, en ze behouden het auteursrecht van hun gepubliceerde artikelen.

Bronvermelding

rel=nofollow