Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Norbert Leclercq

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Norbert Leclercq (1944) is een Belgisch gitarist en componist.

Hij behaalde in 1969 een regeringsmedaille gitaar als leerling van Nicolas Alfonso aan de Franstalige Muziekacademie van Sint-Pieters-Woluwe en ontwikkelde zich daarna tot een onafhankelijk en vruchtbaar componist en uitvoerder, ook met zijn twaalfkoppig gitaarensemble Color 12 guitares. met regelmatige concertoptredens en CD-produkties.

Het gitaaroeuvre van Norbert Leclercq bestaat uit een vijfentwintigtal onderling verbonden methode-albums met een inwendige, eigen structuur waarin aan elk onderdeel een poëtische, cryptische of esoterische titel wordt toegekend.