Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Nesim Ahmadi

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Nesim Ahmadi (Terneuzen, 19 april 1993) is een Nederlands televisiepresentator en rapper.

Biografie

Nesim Ahmadi werd in Nederland geboren in Terneuzen maar verhuisde in 2005 naar België. Daar heeft hij tot 2013 gewoond in Gent. Onder zijn rapalias Najih[1] maakte hij een aantal tracks en werd hij bekend door zijn deelname aan verschillende edities van een terugkerende competitie in freestyle rap genaamd Punch Out Battles.[2]

In 2014 is hij begonnen als televisie-presentator bij het digitale themakanaal van de publieke omroep 101TV en BNN-VARA. Hij werd ontdekt via de jaarlijkse talentenscouting van BNN genaamd 'BNN Talentday'.

Trivia

  • Nesim is getrouwd op 17 mei 2014 en woont in Rotterdam.[3]
  • In het YouTubefilmpje 'Eén Marokkaan Minder' van 101TV ging hij de straat op om Nederlanders te bedanken dat hij hier mocht zijn.[4] Aanleiding waren de uitspraken van Geert Wilders die bij een partijbijeenkomst de zaal vroeg om 'Minder Minder' te scanderen op zijn vraag of er in Den Haag minder of meer Marokkanen moest komen wonen.[5]
  • Nesim heeft een Iraakse vader en een Turkse moeder.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow