Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

NRC Media

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

NRC Media is een Nederlandse mediagroep.

Het beheert de kranten NRC Handelsblad, nrc.next en NRC De Week. Daarnaast heeft het ook één tijdschrift, de NRC Focus en verzorgt het alle websites van de kranten en de website van Fokke en Sukke.

Overname

Na de overname van PCM Uitgevers door De Persgroep in het voorjaar van 2009 werd bekend dat NRC Media verkocht zou worden. In december van datzelfde jaar werd er een veiling gehouden met drie kandidaten, de FD Mediagroep, Vereniging Veronica met Corelio en de tv-zender Het Gesprek met de investeringsmaatschappij Egeria van de familie Brenninkmeijer. Op 19 december besloot PCM dat Het Gesprek/Egeria de nieuwe eigenaar zou moeten worden.[1] Eén dag later stemden de redacties van de kranten in met de overname. De distributie van de kranten van NRC Media zal de komende jaren nog wel door De Persgroep Nederland uitgevoerd worden.

Egeria zal een belang van 80% in handen krijgen, Het Gesprek krijgt de overige 20 procent. Voor de overname wordt een nieuw bedrijf opgericht, waaronder Het Gesprek en een nieuw op te richten NRC Holding valt. NRC Media wordt dan weer een onderdeel van de NRC Holding.[2] De nieuwe eigenaren willen onder andere dat nrc.next meer met de Volkskrant gaat concurreren en dat de beide titels zich meer profileren op het internet. In 2010 zal er in tegenstelling tot de overgebleven kranten van De Persgroep Nederland niet gereorganiseerd worden.[3]

Externe link

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
  1. º (nl) Egeria en Sauer winnen veiling om NRC, website van NRC Handelsblad, 19 december 2009
  2. º (nl) Redactie NRC stemt in met verkoop, op de website van het NRC Handelsblad, 20 december 2009
  3. º (nl) Acht vragen over de verkoop van NRC, op de website van het NRC Handelsblad], 21 december 2009
rel=nofollow
rel=nofollow