Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Museum van de Zusters van Liefde van Jezus en Maria

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het Museum van de Zusters van Liefde van Jezus en Maria is gevestigd aan de Molenaarsstraat in de Vlaamse stad Gent. De collectie van het museum biedt een overzicht van de ontstaansgeschiedenis, het werk en leven van de Zusters van Liefde van Jezus en Maria.

De collecties van het museum bevatten onder meer kunst en gebruiksvoorwerpen uit de verschillende werelddelen waarin de orde actief was (Afrika, Azië en Europa), religieuze objecten, bid- en doodsprentjes, lithografische werken en etsen. Verder bezit het museum een uitgebreid archief en een bibliotheek.

Externe link

Edge-firefox.png 51°3′51″N, 3°43′6″E