Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Moslim Democratische Unie

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

De Moslim Democratische Unie (M.D.U.) is een jonge partij in België, die de ambitie heeft om op nationaal en Europees niveau het morele aspect van het menselijke bestaan te verdedigen.

De partij stelt zich tot doel om de Europese moslims en etnische minderheden in Europa met alle democratische middelen te vertegenwoordigen.

In de Europese unie leven meer dan veertig miljoen moslims. Met dit aantal stemmen zou het mogelijk zijn om 70 leden van het Europese parlement te kiezen. Om de stemmen van de moslims te verenigen, wil de M.D.U. met eigen kandidaten deelnemen aan de Europese verkiezingen.

De M.D.U. zou graag verandering brengen in de diverse problemen waarmee moslims in Europa te maken hebben, zoals discriminatie, werkloosheid, armoede, criminaliteit en moeilijkheden in verband met religie. Omdat vele moslims door discriminatie geen werk vinden, geraken velen in armoede, hebben geen toekomstvisie meer, en vallen in de criminaliteit.

De partij stelt dat de aanslag van 11 september 2001 in New York slechts door enkele mensen werd gepleegd, maar aanleiding gaf tot een ’wereldoorlog tegen moslims’.

Volgens de beschrijving door de partij ondersteunden Europese moslims steeds, met pijn in het hart, hun Europese regeringen ondersteunden toen zij islamitische landen aanvielen, maar vragen zij zich af waarom er geen actie wordt ondernomen tegen wat zij noemen „de Palestijnse genocide door Israël”.

Het kantoor van de M.D.U. bevindt zich in Antwerpen, Weerstandlaan 61 bus 103.

Website