Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Moord op Loubna Benaïssa

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Loubna Benaïssa was een Belgisch meisje van Marokkaanse afkomst, dat op 5 augustus 1992 in Elsene ontvoerd werd. Zij was op dat moment negen jaar oud. Pas na meer dan vier jaar werd op 5 maart 1997 haar lichaam teruggevonden.

Het onderzoek werd na vier jaar grondig opnieuw gedaan, nadat in augustus 1996 de zaak-Dutroux aan het licht kwam en bleek dat het gerecht niet genoeg deed om vermiste kinderen op te sporen. Op 5 maart 1997 werden huiszoekingen gehouden in de wijk waar Loubna woonde, en dezelfde dag werd haar lichaam gevonden. Ze bleek te zijn verkracht en vermoord. Patrick Derochette is de moordenaar. Hij werd ontoerekeningsvatbaar verklaard en geïnterneerd.

50° 49' 59" N 4° 22' 0" E