Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Moord op Eddy Sabbe

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Eddy Sabbe was een juwelier uit Lede. Op 21 oktober 2006 kwam hij op 58-jarige leeftijd om tijdens een overval op zijn zaak in de Kasteelstraat in Lede. Hij overleed aan de gevolgen van slagen die hij kreeg, in combinatie met de angst en stress. Zijn zaak was zo goed als onbeveiligd.

Op zaterdag 21 oktober 2006 drongen twee mannen even voor 18:00 uur, kort voor sluitingstijd, de winkel binnen. De derde handlanger bleef in de vlakbij geparkeerde vluchtauto, een donkergroene Rover zitten. Een buurvrouw waarschuwde de politie, die snel ter plaatse was. Toen de politieagenten de winkel binnendrongen, vluchtten de twee overvallers langs de achterkant van het gebouw. De juwelier werd in een kamer achter de winkelruimte dood aangetroffen.

De overval bracht de daders wellicht geen buit op. Op de vluchtroute van de gangsters vond de politie een zakje met juwelen, mogelijk de enige buit. Een van de drie daders, Mustapha Azzani van 23 jaar uit Sint-Gillis, kon kort na de feiten ingerekend worden. Hij was de bestuurder van de vluchtauto. Hij heeft twee dagen later in de cel een zelfmoordpoging ondernomen.