Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Michel Bisceglia

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Michel Bisceglia (Genk, 4 januari 1970) is een Belgisch jazzpianist, componist, arrangeur, producer.

Biografie

Michel Bisceglia werd geboren in een Italiaans gezin. Hij begon piano te bespelen toen hij 7 jaar was en hij startte de opleiding klassieke piano op zijn twaalfde. 1 jaar later stapte hij over naar modern piano. Michel Biscgelia besteedde als autodidact zijn dagelijkse studie aan piano en compositie. Bill Evans, Lennie Tristano en Keith Jarrett waren belangrijke invloeden, terwijl de muziek van Mozart, Rachmaninov en Stravinsky zijn compositorische en orkestrale inzichten prikkelden. In 1991 kreeg Michel Bisceglia zijn eerste opdracht van het operahuis in Aken om een compositie te schrijven voor een symfonisch orkest. Michel Bisceglia startte toen zijn carrière als componist, arrangeur, dirigent en producer. Belgische en internationale artiesten o.a. Dewey Redman, Randy Brecker, Bob Mintzer, Toots Thielemans, Ozark Henry deden al een beroep op hem als pianist of arrangeur. Michel Bisceglia kreeg 2 keer een nominatie van de ZAMU MUSIC AWARD voor beste muzikant, in 1997 and 1999. Hij richtte zijn eigen symfonisch orkest PROVA SYMFONICA op in 2004 en dirigeerde SYMFOLLIES in CONCERT met "DeFilharmonie (B), The Japan Synfonia Orchestra (J), Orquestra Nacional do Porto (P). Ook dirigeerde hij het Limburgs Symfonisch Orkest (NL) en Deutche Rundfunk Orchester voor soundtrack opnames. Als producer was hij betrokken bij meer dan 40 full albums. Michel Bisceglia schreef tot op heden ongeveer een 400-tal orkestraties, arrangementen en composities voor symfonisch orkest en strijkkwartetten.

Discografie

Albums

Filmmuziek

Lijst van evenementen

  • Opening Motives Jazz Festival special Michel Bisceglia Trio feat. Dewey Redman and String Orchestra (2004)
  • 175-25 year verjaardag van BELGIUM (2005)
  • 150e verjaardag van KATOEN NATIE (2005)
  • Opening NESPRESSO Boetiek (2005)
  • Festa della republica Italiana (2006)
  • show nieuwe VOLVO S80 (2006)
  • 35e verjaardag Daikin Europe (2008)
  • Belgian presidancy European Union show "I Love Eu" (2010)

Website

1px.pngWikimedia Commons  Zie ook de categorie met mediabestanden in verband met Michel Bisceglia op Wikimedia Commons.

rel=nofollow