Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Menne Vellinga

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Menne Vellinga (Amsterdam, 25 augustus 1953) is een Nederlands journalist voornamelijk werkzaam voor MVS Gaystation, als presentator en documentairemaker.


Tot zijn recente produkties behoren de documentaire OUD & OUT (bejaarde homoseksuelen vertellen over vroeger en nu) die tijdens de Roze Filmdagen 2010 bekroond is met de Publiekswaardering, en (in samenwerking met Philip Felix) ROZE GRIJS WORDEN. Ook is hij nieuwslezer en programmamaker bij Amsterdam FM. Hij staat bekend als een interviewer die telkens weer een goed gesprek op gang weet te brengen. Na zijn studie grafische vormgeving aan de Rietveld Academie vestigde Menne Vellinga zich als zelfstandig grafisch ontwerper en vormgever in zijn geboortestad. In 1995 besloot hij zich volledig aan de journalistiek te wijden. Daarnaast heeft hij vanuit zijn maatschappelijke betrokkenheid altijd vrijwilligerswerk gedaan. Zo was hij al in de jaren '70 actief bij de ziekenomroep. Destijds maakte hij al zijn eerste reportages - onder meer over de legendarische Miami Nightmare in het Concertgebouw (1977). Hij was in 1982 een van de initiatiefnemers tot het realiseren van het Homomonument in Amsterdam. Vanaf de ingebruikneming in 1987 tot 1992 (toen de stichting formeel werd opgeheven) was hij voorzitter van de Stichting Homomonument.