Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Meike de Jong

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Meike de Jong (Tilburg, 1979) is een Nederlandse presentatrice.

De Jong volgde de School voor Journalistiek in Tilburg en studeerde af in de richting Televisie.

In september 2000 ging De Jong aan het werk bij Omroep Brabant als verslaggever/redacteur bij het Brabant Nieuws. In november 2004 maakte ze haar debuut als presentator van het Brabant Nieuws en sindsdien is ze een van de vaste presentatoren van Brabant Nieuws. Buiten haar werkzaamheden voor Brabant Nieuws maakt De Jong meerdere programma's bij Omroep Brabant.

Vanaf 2011 combineert De Jong haar werkzaamheden bij Omroep Brabant met redacteur bij het RTL Nieuws. Zij is voornamelijk redacteur bij het RTL Ontbijtnieuws.

In mei 2013 debuteerde De Jong als presentator van het Ontbijtnieuws op RTL 4. Zij geldt als invaller van Sanne Staarink en Jan de Hoop.

Anno 2014 is ze regelmatig te zien bij verschillende nieuwsuitzendingen van RTL Nieuws en minder bij Omroep Brabant. Naast dat ze nog steeds het ontbijtnieuws presenteert, presenteert ze ook zo nu en dan het RTL Nieuws (algemene nieuws) op RTL Z.