Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Mary Sara Gordon Hasselbach

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Mary Sara Gordon Hasselbach (Amsterdam, 11 maart 1901 - 16 augustus 1979) was de eerste echtgenote van Meinoud Rost van Tonningen.

Zij trouwde op 17 januari 1924 in Leiden met Rost van Tonningen , die zij in 1919 had leren kennen op een bal in Hilversum[1], en scheidde van hem op 28 februari 1936.[2]

Hasselbach kwam uit een kunstzinnig en muzikaal milieu. Ze stamde van vaderskant uit een Luthers predikantengeslacht, en van moederskant uit een patriciërsfamilie uit Leeuwarden. Haar grootmoeder had een Engelse achtergrond. Uit het huwelijk kwamen twee dochters voort, Mary Anna Catharina (Marijke) en Digna Meinouda Adrienne (Digna).

Referenties