Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie

Martinus College

Uit Wikisage
Ga naar: navigatie, zoeken
1px.png

Het Martinus College is een middelbare school gevestigd in Grootebroek, Noord-Holland. Het maakt gebruik van het "2 onder 1 dak-principe", dat wil zeggen dat er een school apart is voor vmbo en een voor havo/vwo. Het gebouw is drie verdiepingen hoog. Alle middelbare onderwijs opleidingen zijn op deze school beschikbaar: lwoo, vmbo, TL, mavo, havo, atheneum en gymnasium.

Geschiedenis

Het Martinus College is ontstaan uit een fusie van 3 scholen, het Marcuscollege, de Hoeksteen en de Odulphus mavo. De fusie school heette de eerste twee jaar Hoeksteen-MarcusCollege, maar sinds 1992 heet het het Martinus College. Zowel de Hoeksteen als het Marcuscollege waren voor de fusie in hetzelfde schoolgebouw gevestigd. Het Martinus College heeft de nodige veranderingen doorgemaakt, van een nieuwe naam tot een nieuw schoolgedeelte, dat voor vmbo.

Ook is er in 2006 een mavo afdeling bijgebouwd.

Bekende oud-leerlingen

Op het Martinus College hebben 2 bekende Nederlanders gezeten, namelijk Ronald de Boer en Frank de Boer. Ook heeft Marlies Schuitemaker, bekend van Idols, op het Martinus rondgelopen. Hier keerde zij ook weer terug om stage te lopen voor haar opleiding tot docent Engels.

Overig

De school maakt gebruik van een mediatheek die te vinden is op de tweede verdieping. Iedere leerling heeft een mediatheekpas waarop de naam, leerlingnummer en andere informatie staan. Ook bevat de pas een foto van de leerling en een barcode. Er is op het schoolterrein ook een sporthal, "Sporthal de Balans", met daaronder de fietsenstalling voor het havo/vwo. Dit jaar zijn er door de hele school heen nieuwe computers te vinden genaamd "Shuttle X". In het Informatica lokaal zijn er andere computers die overigens uitgerust zijn met een TFT-scherm.

Leerlingen

De school trekt leerlingen uit de verre omtrek. Er komen leerlingen uit onder andere: Andijk, Venhuizen, Wervershoof, Grootebroek, Hoogkarspel, Bovenkarspel, Lutjebroek, Hem, Enkhuizen, Hoorn, Onderdijk, Medemblik en Westwoud.

Externe link

start