Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Martin Fröberg

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Martin Peter Fröberg (Woudenberg, 23 oktober 1963) is directeur/bestuurder in de media- en culturele sector en was Nederlands televisiejournalist.

Biografie

Fröberg begon zijn journalistieke carrière als stagiair bij het televisieprogramma Veronica's Nieuwslijn van Veronica Omroep Organisatie en daarna verslaggever voor dit actualiteitenprogramma onder leiding van Ruud Hendriks.[1] Hij heeft voor deze omroep reportages gemaakt over de Eerste Golfoorlog en de Balkancrisis. Daarna werkte hij als regisseur en journalist voor Lopende Zaken van de VPRO. Voor deze omroep heeft hij een aantal portretten van vooraanstaande politici gemaakt. Daarnaast heeft Fröberg een documentaire gemaakt over de nasleep van de Bijlmerramp.[2]

Bij KRO Brandpunt werkte Fröberg als politiek en algemeen verslaggever, bij KRO Reporter als onderzoeksjournalist en bij Netwerk als verslaggever en redactiecoödinator. Nieuwsmakend waren zijn reportages over de Herculesramp, kinderprostitutie, Sport 7 en de uitbreiding van Schiphol. Hij was plaatsvervangend directeur en hoofdredacteur bij Omroep Brabant en van 2001 tot 2012 directeur/bestuurder van IKON.[3]

Na zijn IKON-tijd heeft Fröberg als directeur/bestuurder gewerkt voor Stichting Texels Museum.[4][5] Deze functie bekleedde hij tot en met november 2013.[6] Daarna zette hij een eigen bureau voor bestuursadvies op.

In februari 2016 werd Fröberg voorzitter van de afdeling Amersfoort van D66.[7]

Bronvermelding

Bronnen, noten en/of referenties:

  1. º Zie voor zijn activiteiten bij VOO en KRO de website van Beeld en Geluid.
  2. º Lopende Zaken op website Beeld en Geluid
  3. º Martin Fröberg nieuwe IKON-directeur, De Telegraaf, 14 juni 2001
  4. º Martin Fröberg (IKON) weg bij publieke omroep, nu.nl, 14 februari 2012
  5. º Interview met Martin Fröberg, Trouw, 23 april 2012
  6. º jaarverslag en jaarrekening 2013 Stichting Texels Museum, blz. 8
  7. º Martin Fröberg is de nieuwe voorzitter van D66 Amersfoort, amersfoort.d66.nl, 20 februari 2016
rel=nofollow
Q21259532 op Wikidata  Intertaalkoppelingen via Wikidata (via reasonator)
rel=nofollow
rel=nofollow