Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Martijn van den Bergh

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Martijn van den Bergh (Haarlem, 21 januari 1974) is een Nederlands voormalig presentator.

Loopbaan

Van den Bergh speelde diverse gastrollen in series als Goede tijden, slechte tijden en Onderweg naar Morgen. In 1996 had Van den Bergh een rol in de IKON-film Ze leek zo normaal. Ook was hij te zien in de musical Rock Star. Verder speelde hij nog in diverse commercials en andere producties. Hij presenteerde diverse mode- en karaokeshows, en hij stond vier jaar lang op de Megafestatie. Ook deed hij mee aan het SBS-programma De Bus (2000).

Sinds 2003 presenteerde hij het televisieprogramma Gossip Quiz op RTL 4. Ook was hij te zien bij het programma Spotlight en hij presenteerde af en toe Telegames op zowel RTL 4 als Yorin. Eind 2005 stopte Van den Bergh met zijn werkzaamheden bij belspelfabrikant ZiMoH-TV.

'Rattengate'

In 2007 kwam Van den Bergh op een negatieve manier in het nieuws. Er waren foto's van de vervuilde villa van Belinda Meuldijk geplaatst in roddelblad Privé. Korte tijd later werd bekend dat hij de foto's aan Privé had geleverd. Het verspreiden van de foto's was mede op initiatief van hem gebeurd. Zowel Meuldijk als haar ex-echtgenoot Rob de Nijs besloten juridische stappen tegen hem te zetten. Mede door deze slechte publiciteit werd Van den Bergh in hetzelfde jaar ontslagen door zijn werkgever LiveShop.[1][2]

Latere jaren

In 2009 probeerde Van den Bergh zijn carrière weer nieuw leven in te blazen. Hij had een nieuw programma bedacht, vergelijkbaar met Business Class. Voor dit programma probeerde hij een omroep te vinden, wat hem niet lukte.[3] Vanaf 21 januari 2010 presenteerde Van den Bergh het programma Showkitchen op de regionale televisiezender Regio22. In dit programma ontving hij BN'ers die bij hem kwamen aanschuiven. In de eerste aflevering waren dit onder andere Marijke Helwegen en Donna Lynton.[4] Op 30 juli van hetzelfde jaar maakte hij bekend dat hij bij SBS 6 het homeshoppingprogramma Cappuccinotijd zou gaan presenteren.[5] De zender echter beweerde van niets te weten.[6] Daarna werd het stil rond hem.

Externe link

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
  1. º Martijn van den Bergh verliest rechtszaak, NU.nl, 7 augustus 2007
  2. º "Martijn van den Bergh ontslagen bij LiveShop", www.radio.nl, 7 augustus 2007
  3. º Martijn van den Bergh wil terug op tv, De Telegraaf, 7 juni 2009
  4. º Martijn van den Bergh terug op televisie, De Telegraaf, 18 januari 2010
  5. º Martijn van den Bergh terug op tv, De Telegraaf, 30 juli 2010
  6. º Nieuw programma Martijn van den Bergh?, Shownieuws, 30 juli 2010