Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Marthe Poulain de la Forestrie

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Marthe Poulain de la Forestrie (Le Lion-d'Angers, 2 oktober 1743 - Avrillé, 16 april 1794) was een Franse martelaar uit de Franse Revolutie uit een adellijke familie. Haar ouders woonden in Angers en hadden 17 kinderen. Samen met haar zus Marie Genevève werd zij aangehouden in Saint-Laurent-du-Mottay. Zij stierf onder de guillotine in Avrillé in april 1794. Een van haar broers was kanunnik in de kathedraal van Angers; hij zou later omkomen in de gevangenis, evenals twee van haar zussen.

Zij werd door paus Johannes Paulus II zalig verklaard in 1984. Haar gedenkdag is op 1 februari.