Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Martelaren van Armenië

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Martelaren van Armenië was een groep van 8 franciscanen die als martelaar op 22 november 1895 stierven in de streek van Mujuk-Dersi, Armenië (thans Turkije) door binnenvallende Turken, die hen martelden en vroegen zich te bekeren en hen vermoorden toen zij daar niet op in gingen. Het ging om Baldji Oghlou Ohannes, David Oghlou David, Dimbalac Oghlou Wartavar, Jeremia Oghlou Boghos, Khodianin Oghlou Kadir, Kouradji Oghlou Tzeroum, Salvatore Lilli en Toros Oghlou David. Zij werden in 1982 zalig verklaard door paus Johannes Paulus II. Hun gedenkdag is op 22 november.