Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Marius Mannes

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Marius Mannes (Lier, 2 augustus 1993) is een Vlaamse cellist.

Jeugd en opleidingen

Mannes groeide op in Wijnegem, een deelgemeente van Antwerpen, als zoon van een pianiste en een cellist. Hij begon zijn muzikale opleiding aan de muziekacademie van Wijnegem bij Joost Cuypers waar hij afstudeerde met grootste onderscheiding. Daarna genoot hij een opleiding aan de Kunsthumaniora van Antwerpen en vervolgens volgde hij lessen aan het conservatorium van Antwerpen en Gent.

Carrière

Op 17-jarige leeftijd behaalde Mannes een gouden medaille voor de uitvoering van het celloconcerto in a van Camille Saint-Saëns. Verder is Mannes mede-oprichter en co-componist van Furua, het nieuwe project van zangeres Soetkin Baptist. Het project werd in 2015 voor het eerst voorgesteld aan het Belgische publiek, de primeur in Noorwegen volgde de zomer van datzelfde jaar.

Discografie

  • EP Furua met Furua (2015)

Zoek op Wikidata

rel=nofollow