Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Maple Skate

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Maple Skate is een Nederlands schaats- en inlinemerk en -bedrijf, opgericht in 1990. Oorspronkelijk bevond het zich te Oosternijkerk. Sinds oktober 2014 is het bedrijf gevestigd in Heerenveen, naast de A32 vlakbij ijsstadion Thialf.

Bedrijfsachtergrond

Maple Skate maakt schaatsen voor shorttrack, langebaanschaatsen en skaten. In 2005 werd het bedrijf gekocht door Gert Jan de Wilde en schaatser Erik Hulzebosch. In 2010 verkochten zij het op hun beurt aan Taeke van Lingen, die reeds langer de dagelijkse leiding had, en Gerrit Pierik, die al bedrijfsdirecteur was.[1] Anno 2010 had het bedrijf 15 werknemers in dienst.[2] Het was toen marktleider op vlak van schaatsen voor shorttrack. Het bedrijf verkoopt schaatsen doorheen Europa, Azië en Amerika.

In 2011 nam Maple Skate de concurrerende schaatsenfabrikant Raps over.[3] Pas na de overname stelde Maple Skate vast dat de omzet van Raps dalende was en diende het een klacht in bij de rechtbank. De klacht werd afgewezen.[4]

Schaatsers

Bekende internationale langebaanschaatsers gebruiken de schaatsen sinds 1996, waaronder de Amerikanen Shani Davis en Brittany Bowe, de Tsjechische Martina Sáblíková alsook de Koreaanse shorttracker Noh Jin-Kyu en langebaner Sang-Hwa Lee. Grote concurrent van Maple Skate is de Viking van oprichter Jaap Havekotte.

Externe links

Q17012015 op Wikidata  Intertaalkoppelingen via Wikidata (via reasonator)

rel=nofollow

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow
rel=nofollow