Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Maarten Bosch

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Maarten Roelof Bosch (1990) is een Nederlandse golfer.

Amateur

Maarten kwam via een clinic op Golfclub Oude Maas in contact met golf. Op dertienjarige leeftijd kreeg hij tijdens een vakantie op Texel zijn eerste golfles van Joost Brieko. Naast golf speelde Maarten ook voetbal, tennis en rugby. Toen hij vijftien was, ging hij op Golf Centrum Rotterdam achter de bar werken. Hij kreeg daar les van Michael Clark, en toen was zijn enthousiasme niet meer tegen stuiten. Op Golfclub Havelte won hij het World Golfers Championship.

Toen hij zeventien jaar was, werd hij lid van de Golfclub De Hooge Bergsche. Na zijn HAVO eindexamen vertrok hij voor een jaar naar de Verenigde Staten. In 2010 werd hij lid van Golfclub Broekpolder. Eind 2011 kwam hij in de Oranje selectie. Maarten won in 2013 de vierde editie van het Rijnmond Open.

Gewonnen

Professional

Begin 2014 werd hij professional. Hij speelt op de Pro Golf Tour.