Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Luxemburg (provincie)

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Vlag van de Belgische provincie Luxemburg

Luxemburg

De bossen bij Vielsalm, de stad staat bekend als la capitale des myrtilles (Nederlands: hoofdstad van de bosbessen) vanwege de vele bosbessen in de bosrijke omgeving en la fête de la myrtille (Nederlands: het bosbessenfeest).

(Frans: Luxembourg) is een Belgische provincie in Wallonië met als hoofdstad Aarlen (Frans: Arlon). De provincie grenst aan Frankrijk, Luxemburg, de provincie Namen en aan de provincie Luik. Het is de grootste en dunstbevolkte provincie van België.

De provincie maakt bijna geheel deel uit van de Ardennen-streek. Het hoogste punt vormt de 651 meter hoge Baraque de Fraiture in de gemeente Vielsalm.

 
rel=nofollow