Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Luc Caals

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Luc Caals (Schoten, 11 augustus 1952) is een Vlaams acteur, komiek en presentator.

De eerste bekendheid van Luc Caals kwam met het orkestje "The New Born". In 1974 begeleidde hij eventjes de zangeres Micha Marah.

Naast zanger was Luc Caals in 1980 ook 16 jaar lang artistiek directeur van Bredene Palace. In het spoor van zijn collega's-cabaretiers Staf Permentier, Lou Marcel en Gust Lancier werkte hij eind jaren 80 en de eerste helft van de jaren 90 in het programma van Bobbejaan Schoepen in het amusementspark Bobbejaanland. Aan het begin van de jaren 90 van de 20e eeuw werd hij bekend door het Echt Antwaarps Theater. Daarna kwamen verschillende rollen in theater en op VTM, waar hij te zien was in onder andere Lili en Marleen, Familie, Bompa, Chez Bompa Lawijt, Pa heeft een lief en Kabouter Plop. In die laatste serie speelt hij de rol van Kabouter Smul. Als Kabouter Smul was Caals verscheidene keren op het witte doek te bewonderen en speelde in verschillende Specials mee. Hij speelt ook Paul Van Os in de Vlaamse serie Matroesjka's 2. Hij had ook een gastrol in Crimi Clowns.

Wanneer Luc Caals niet te zien is op de televisie, houdt hij zich bezig met zijn theaterprogramma "Caals en Van Vooren". Sinds 2007 vindt iedere zomer in Middelkerke de "Caals Comedy Club" plaats.

Externe links

Eigen website