Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Literatuur (tijdschrift)

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Literatuur: tijdschrift over Nederlandse letterkunde was een Nederlands populair-wetenschappelijk tijdschrift over Nederlandse en Vlaamse literatuur. Er werd ingegaan op historische en hedendaagse schrijvers, literatuur en zaken daaromheen.

Het tijdschrift verscheen twee maal per maand tussen 1984 en 2004 (vanaf 2003 achtmaal per jaar). Het werd aanvankelijk uitgegeven in Utrecht, maar in 1994 werd het kantoor overgeplaatst naar Amsterdam (Amsterdam University Press). In 2004 werd het tijdschrift wegens gebrek aan abonnees en het ontbreken van mogelijkheden voor subsidie opgeheven. Het blad telde toen 1300 abonnees en 1200 proefabonnees en de losse verkoop bedroeg 500 exemplaren.[1] Eind 2005 deed De Groene Amsterdammer een poging om het tijdschrift nieuw leven in te blazen als driemaandelijkse literaire bijlage (en voor de losse verkoop) onder de naam De groene Amsterdammer. Literatuur. In juni 2006 werd dit project echter al weer stopgezet en stierf het blad een stille dood.

Referenties