Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Lijst van christelijke heiligen

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hieronder staat een alfabetische lijst van heiligen uit de Anglicaanse, Oosters- en Oriëntaals-Orthodoxe Kerken en de Rooms-Katholieke Kerk.

De Katholieke Kerk heeft het grootste aantal heiligverklaringen. Sommige heiligen worden in verschillende van deze kerken vereerd. Heilig verklaarde pausen van na 1054 gelden alleen in de Rooms-Katholieke Kerk als heilig.

Een overzicht van de naamdagen kan men vinden in de heiligenkalender. Een overzicht van zaligen kan men vinden op de lijst van zaligverklaarden.

rel=nofollow


A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

  • Quirinus

R

S

T

U

V

W

Z

Zie ook

Externe links

Q326890 op Wikidata  Intertaalkoppelingen via Wikidata (via reasonator)

rel=nofollow