Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Lijst van Oude Hollandse meesters

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Onder de Hollandse School of oude Hollandse meesters verstaat men kunstenaars werkzaam van de vroege renaissance tot en met het begin van de barok, een periode waarin veel kunstenaars actief waren.

In de periode daarna worden de kunstenaars geclassificeerd als Hollandse meesters. Het zijn onder andere kunstschilders, beeldhouwers en architecten.

De belangrijkste zijn Rembrandt van Rijn, Frans Hals, Johannes Vermeer, Jacob van Ruisdael en Jan Steen.

Lijst

De hieronder opgenomen meesters uit de barok zijn in logisch-chronologische volgorde geplaatst. Indien een geboortedatum niet zeker is, wordt alleen de actieve periode genoemd. Meesters waarvan de geboortedatum niet bekend is, zijn in deze lijst overigens niet als zodanig gemerkt.


Musea

Musea die een grote collectie Hollandse Meesters bezitten, zijn:

Zie ook