Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Lijst Ratelband

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Lijst Ratelband was een politieke beweging onder leiding van Emile Ratelband. Ratelband richtte zijn eigen lijst op, nadat hij was afgewezen als lijsttrekker van Leefbaar Nederland. Zijn dochter Minou had tevens een prominente plaats op de lijst. Het programma van de Lijst Ratelband kwam er kortweg op neer dat politiek in de geest van Pim Fortuyn moest worden bedreven. De Lijst Ratelband deed mee aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 22 januari 2003. Vóór de verkiezingen claimde hij naar Australië of de Fiji-eilanden te verhuizen indien er geen zetels werden gewonnen[1].

Ondanks de grote bekendheid van Emile Ratelband en de bijbehorende media-aandacht, en het feit dat de beweging in alle 19 kieskringen meedeed aan de verkiezingen, haalde de beweging 9023 stemmen (0,1%). Hiermee werd bij lange na niet één Kamerzetel gewonnen. Volgens Lijstratelband.nl[1] is hij op verzoek van deze website in Nederland gebleven, omdat democratie binnen de beweging zwaarder zou wegen dan zijn eigen standpunt.

Sinds de verkiezingen van januari 2003 is het stil rondom de Lijst Ratelband.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow
rel=nofollow
rel=nofollow