Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Liebelei Lawrence

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Liebelei Elena Lawrence (Athene, 28 maart 1986) is een golfprofessional uit Luxemburg. Zij speelt op de Ladies European Tour.

Liebelei werd in Griekenland geboren. Haar moeder Vanya is Grieks, haar vader James een Amerikaanse piloot die later golfprofessional werd en enkele toernooien op de Europese Senior Tour speelde [1]. Liebelei had vanaf haar geboorte twee nationaliteiten. Toen ze drie jaar was, verhuisden haar ouders naar Luxemburg. Toen ze tien jaar was begon ze met golf en toen ze veertien en vijftien was ging ze naar een zomerkamp van David Leadbetter. Een jaar later verhuisde ze naar Florida, waar ze twee jaar lang naar de golfschool van David Leadbetter ging. Daarna kreeg ze een studiebeurs voor de Vanderbilt University in Nashville, Tennessee en speelde ze collegegolf voor de Commodores tot 2008. In 2009 ging ze terug naar Luxemburg.

Als amateur mocht ze in 2010 in drie toernooien van de LET Access Tour meespelen voordat ze enkele maanden later professional werd. Haar beste resultaat was een 16de plaats bij het La Nivelle Ladies Open.

Gewonnen

  • 2004: FCWT Plantation Inn Junior Golf Challenge
  • 2010: Luxemburgs Amateur

Professional

In december 2010 werd Liebelei professional. Een dag later ging ze met -4 aan de leiding bij de eerste ronde van de Tourschool in La Manga. Na vijf rondes eindigde ze op de 18de plaats en had ze een tourkaart verdiend. Ze was de eerste Griekse speelster die op de Europese Tour speelde. In haar eerste seizoen was haar beste resultaat een 27ste plaats in de Dubai Ladies Masters. Ze behield haar speelrecht maar ging naar de Tourschool om een betere categorie te krijgen. Na de eerste ronde stond ze op de 9de plaats maar daarna liep ze een rugblessure op. Na ronde 2 stond ze op de 96ste plaats. Er werden twee verschoven wervels geconstateerd.
In 2012 speelde ze op de Europese Tour. In juli 2012 kreeg ze ook de Luxemburgse nationaliteit en sindsdien speelt ze voor Luxemburg. Door de rugblessure moest ze de eerste toernooien overslaan en verloor ze haar speelrecht voor 2013. Eind 2012 werd ze opgenomen in het team van Big Break Mexico.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
  1. º James Lawrence [1]

Q13751257 op Wikidata  Intertaalkoppelingen via Wikidata (via reasonator)

rel=nofollow