Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Laat je niet kisten

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hoofdartikel.png Voor de Amerikaanse filmkomedie uit 1963, zie The Comedy of Terrors

Laat je niet kisten is een Nederlandse klucht uit 1990 met een hoofdrol voor Joop Doderer. Verder zijn te zien: Pamela Teves, Bob van Tol, Maya Bouma, Diana Dobbelman, Tom van Beek en Wim Serlie. Deze klucht is een bewerking van het Franse blijspel À vous souhaits van Pierre Chesnot, vertaald door Guus van der Made.

Omschrijving

Leeswaarschuwing — Onderstaande tekst bevat details van de plot en/of de afloop van het verhaal

Als een bekende en zeer rijke Franse schrijver overlijdt, zijn de erfgenamen er als de kippen bij. De enige die werkelijk om de overledene rouwt is Louise, zijn huishoudster. De paniek is dan ook groot als de dode weer tekenen van leven vertoont. Schijndood, is de conclusie van de dokter. De erfgenamen proberen zich de schuldeisers van het lijf te houden en het lukt hen zelfs om de doodgraver om de tuin te leiden. Maar dan breekt de dag van de begrafenis aan.

Dvd

Deze klucht verscheen op dvd, in een box samen met Moordstuk, Een fijn span en Drie is te veel.

rel=nofollow