Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Kwetsbaar opstellen

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kwetsbaar opstellen is een veelal verkeerd gebruikte uitdrukking, waarmee men bedoelt dat iemand zich open, gevoelig en onder meer authentiek opstelt oftewel kwetsbaar is. Men doelt hier op het niet-defensief, het niet-afstandelijk en onder meer het niet hebben van een bepaalde aangenomen houding (spreekwoordelijk : een muurtje om zich heen), ter bescherming tegen gekwetst te worden.

Zoals gezegd is de context waarin men de uitdrukking meestal gebruikt onjuist. Dit zou betekenen dat men het mogelijk maakt voor anderen om te kunnen kwetsen, pijnigen, krenken, beledigen, mentaal verwonden enz. (als het ware de armen achter de rug houden bij het boksen).

Zie ook