Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Kwaliteitskrant

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een kwaliteitskrant is een term voor een krant die het beeld heeft te streven naar veelzijdige berichtgeving met diepgang. Een dergelijke krant bericht veelal prominent over Kerk en samenleving, politiek, cultuur, wetenschap, kunst, literatuur, economie en in mindere mate sport. Artikelen in een kwaliteitskrant behoeven niet per se neutraal te zijn.

Vroeger werden met name de Engelse kwaliteitskranten gedrukt in een breed formaat (broadsheets). Halverwege de jaren 2000 stapte een aantal daarvan over op tabloidformaat, dat, vanwege de associatie met sensatiekranten, ook wel compact wordt genoemd.

Vlaanderen

Tot de Vlaamse kwaliteitskranten worden doorgaans gerekend (in alfabetische volgorde):[1][2][3][4]

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
  1. º W. DE PRETER, "Kwaliteitskranten houden stand", De Tijd 2 augustus 2013.
  2. º De Standaard versus De Morgen, Apache.
  3. º "Vlaamse 'kwaliteitskranten' verliezen lezers", Belang Van Limburg 16 oktober 2002.
  4. º "Geen verzet bij Vlaamse kwaliteitskranten", Het Nieuwsblad 17 december 2005.
rel=nofollow
rel=nofollow