Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Kurt Deketelaere

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kurt Deketelaere (Torhout, 29 juli 1966) is een Belgisch jurist en hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hij is sinds 2009 secretaris-generaal van de League of European Research Universities (LERU).

Biografie

Deketelaere behaalde een licentiaat in de rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven in 1989, en promoveerde hier in 1995 in de rechten.

In het begin van de jaren negentig was hij advocaat aan de Brusselse Balie en hoofd van het Milieudepartement van Arthur Andersen & Co Brussel.

Als buitengewoon hoogleraar doceert hij sinds 1995 aan de K.U.Leuven cursussen inzake milieurecht, energierecht, bouwrecht, administratief recht en staatsrecht. Hij is tevens gasthoogleraar klimaatrecht aan de University of Dundee en gasthoogleraar milieu- en energierecht aan de University of Qatar. Hij was gasthoogleraar aan de Universiteiten van London, Sydney en Singapore, alsook, in België, aan de Universiteit Antwerpen en de Hogeschool voor Wetenschap & Kunst.

Voor zijn mandaat bij de LERU, was hij van 2004 tot 2007 juridisch expert in het kabinet van Vlaams Minister Kris Peeters en van 2007 tot 2009 kabinetschef van het kabinet van Vlaams Minister Hilde Crevits. De Vlaamse Regering kende hem de titel van ere-kabinetschef toe.

Naast zijn academisch werk is hij zaakvoerder van een eigen consultancybedrijf, onafhankelijk bestuurder bij een aantal organisaties en lid van de Raad van Wijzen van Vlaanderen in Actie.

Publicaties

  • 1991. Milieu en fiscaliteit het gebruik van economische instrumenten in het milieubeleid van het Vlaamse Gewest, Brugge Die Keure. ISBN 90-6200-491-1
  • 1991. Een woning kopen en verkopen. Met Nicole Delforge, Marc Lens en Dirk Meulemans. Leuven : Acco. ISBN 90-334-2446-0
  • 1998. Aansprakelijkheid voor milieuschade en financiële zekerheid : een vergelijking van Nederlands, Belgisch en Europees recht. Met L.F. Wiggers-Rust e.a. Lelystad : Koninklijke Vermande. ISBN 90-5458-651-6
  • 2001. Environmental contracts : comparative approaches to regulatory innovation in the United States and Europe. Met E.W. Orts e.a. Londen : Kluwer law international. ISBN 90-411-9821-0
  • 2004. Handboek bouwrecht. Met Marco Schoups, Alain Verbeke, Benoît Allemeersch, Frank Burssens en Christoph Castelein. Antwerpen : Intersentia. ISBN 90-5095-345-X

Externe link