Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Kunstindeks Danmark

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kunstindeks Danmark is de centrale databank over kunstenaars en kunstwerken in de Deense nationale musea en door de overheid erkende musea.

Het register bevat informatie over ruim 101.000 werken van zowel Deense als niet-Deense kunstenaars. Hiervan zijn circa 34.000 werken voorzien van een foto (2010). Het register werd in 1985 opgericht door het Statens Museum for Kunst. Sinds 2002 wordt het beheerd door Kulturarvsstyrelsen, de Deense dienst voor het cultureel erfgoed.

De verantwoordelijkheid voor de juistheid van de informatie in de databank ligt bij de musea zelf. Zij leveren de gegevens door deze direct in te voeren via het systeem Regin, of door het exporteren van gegevens uit de eigen databases.

Doel van de databank is om de musea een overzicht te verschaffen van de in Deense musea aanwezige kunstwerken, zodat ze daar hun aanschafbeleid op kunnen afstemmen. Daarnaast is de index een dienstverlening aan het publiek dat wil weten wat er in de musea te zien is.

De Kunstindeks Danmark bevat ook een onlineversie van Weilbachs Kunstnerleksikon.

Externe link