Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Kris Strybos

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kris Strybos

Kris Strybos is een Belgische MC, beatboxer en theatermaker.[1][2]

Strybos werd bekend als rapper bij de Sint Andries MC's onder de alias Scale.[3] Als solomuzikant bracht hij het album Dag Dagelijkse Dingen uit[4][5]. Tevens is hij lid van de Tango/Hiphop band El Juntacadáveres[6][7]. Hij werkte tevens met Zap Mama, de Vlaamse Opera, deFilharmonie, Thé Lau, Gotan Project en maakte met Manou Kersting de muziek voor de voorstelling Danske in HETPALEIS[8][9].

Strybos maakte samen met Ruud Gielens het theaterstuk Bezette Stad, genoemd naar een dichtbundel van Paul van Ostaijen.[10][11][12][13] In 2013 maakte hij muziek voor de dansvoorstelling ‘Michael Essien I want to play as you…’[14] Hij werkte in 2016 mee aan de theatervoorstelling Hip Hop Hoera! van Soe Nsuki[15] en maakte met Lady Angelina de muziek bij de kindervoorstelling Liefde, dood en de Ezel.[16] van Theater Froefroe.

Eind 2017 nam Strybos het album Hebben of zijn op met de band karkarkar.

Trivia

Albums

  • Dag Dagelijkse Dingen (2014)

Bronnen, noten en/of referenties