Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Koert Debeuf

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Koert Pol Joris Debeuf (Breda, 27 mei 1974) is directeur van het Tahrir Institute for Middle East Policy Europe[1], Visiting Research Fellow aan de Universiteit van Oxford en auteur.

Debeuf studeerde Oude Geschiedenis aan de Katholieke Universiteit Leuven[2] en de Universiteit van Bologna. Hij begon zijn carrière als parlementsmedewerker bij CD&V-er Trees Merckx, en maakte in het kielzog van Johan Van Hecke en Annemie Turtelboom, via de "Nieuwe Christen-Democraten" in 2002 de overstap naar de Open VLD. Van 2003 tot 2008 was hij speechschrijver, adviseur en later woordvoerder van Eerste Minister Guy Verhofstadt.

Van 2008 tot 2009 was hij de directeur van het Liberaal Kenniscentrum. Daarna werd hij kabinetschef van de voorzitter van ALDE in het Europees Parlement. In september 2011 stuurde ALDE Debeuf naar Caïro vanwaaruit hij het Midden-Oosten en Noord-Afrika rondreisde en de Arabische Lente trachtte te begrijpen. Vanuit zijn veldervaring schrijft hij artikels en opiniestukken voor nationale en internationale media. Over zijn werk verschenen artikels in onder meer de New York Times. In 2014 schreef hij het boek “Inside the Arab Revolution: Three years on the front line of the Arab Spring”.[3] In 2017 keerde hij terug naar Belgie en leeft nu in Brussel.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow