Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Kippenvlees

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kippenvlees, het vlees dat afkomstig is van de kip, is een van de meest gegeten vleessoorten ter wereld. Kip wordt als (onderdeel van een) maaltijd zoals lunch en diner gegeten. Vaak ook als specialiteit in een restaurant of tijdens feestdagen zoals Pasen en Kerstmis.

Kip kan worden gebakken of gebraden, gegrild of in een oven verder worden gaar gestoomd. Ook op de barbecue. Maar ook als:

Rauwe ongekruide kippenpoten,
klaar om bereid te worden.
  • hele kip, al of niet gevuld
  • halve kip
  • kippenpoot
  • kippenvleugel
  • drumstick, voor bij buffetten of als borrelhapje

Enkele variaties gemaakt van kip zijn:

In gegrilde vorm is kip geen vet vlees.

Er zijn zeer vele variaties mogelijk op een maaltijd waarin kip is verwerkt.

De bacterie Salmonellae komt veel voor op rauwe kip, daarom is het zeer belangrijk dat de kip altijd goed gaar is en zeker niet rood wordt geconsumeerd. Ook belangrijk is alles te reinigen waar de kip mee in aanraking is geweest (ook de handen dus).

Wikimedia Commons  Vrije mediabestanden over Chicken (food) op Wikimedia Commons