Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Kinder- en jeugdpsychiatrie

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De kinder- en jeugdpsychiatrie is de tak van psychiatrie die zich bezig houdt met kinderen en jeugdigen. Het is een gespecialiseerde vorm van psychische opvang, sturing en begeleiding, welke vanwege de jonge leeftijd aangepast moet zijn, temeer kinderen nog ten volle aan hun ontwikkelingen staan. Er kunnen zich symptomen zoals somberheid, angst, verwardheid, agressie regulatie problemen, achterdocht en problemen met anderen voordoen. Behandeling en begeleiding gaat meestal in samenwerking met de persoonlijke betrokkenen, zoals ouders, familieleden, vrienden en ook school. Veelal is het ook noodzakelijk dat het kind wordt opgenomen in een gespecialiseerde instelling of ziekenhuis.

Verschillende vormen van psychische problemen

Referenties