Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Karin Jiroflée

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Karin Jiroflée (Leuven, 19 mei 1962) is een Belgisch politica van de SP en diens opvolger sp.a.

Levensloop

Jiroflée heeft pedagogie gestudeerd aan de VUB. Nadat ze op het kabinet van toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Louis Tobback werkte, werd ze politiek actief. In 1994 werd Jiroflée op de Leuvense sp.a-lijst verkozen als gemeenteraadslid en ze werd er onmiddellijk schepen. In 2003 moest zij het mandaat van schepen stopzetten omdat zij verkozen was als lid van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Ze bleef er zetelen tot 2006. Bij de federale verkiezingen van 2014 werd ze terug verkozen als volksvertegenwoordiger. Van 2006 tot 2014 was Jiroflée ook gedeputeerde voor de provincie Vlaams-Brabant.

Nadat ze in 2009 van Leuven naar Haacht verhuisde, nam ze afscheid van de Leuvense politiek en stopte ze als gemeenteraadslid. Sinds 2013 is ze gemeenteraadslid in Haacht en ze is er ook voorzitter van de gemeenteraad.

Externe link

Voorganger:
?
Voorzitster van VIVA-SVV
2003 - heden