Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Johannes Angeloptes

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De heilige Johannes Angeloptes ( – 433) was een Italiaans bisschop. Rond 430 werd hij bisschop van Ravenna. Door Gallia Placidia kreeg hij de titel en rechten van metropoliet van de veertien steden van Emilia en Flaminia. Hij kreeg de naam ’Angeloptes’ omdat hij de gave zou hebben bezeten om zijn ’bewaarengel’ te zien. Hij kreeg eens een visioen van een engel die hem de eucharistie hielp vieren.

Zijn feestdag is op 27 november.

Weblinks

The Catholic Encyclopedia (1917)  (en) Ravenna, in: Catholic Encyclopedia, New York, Robert Appleton Company, 1907-1912. (vertaal via: Vertaal via Google translate)

rel=nofollow