Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Jess McIntosh

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Jess McIntosh (New York, 10 september 1981) is een Amerikaanse politieke commentator en communicatieadviseur.

McIntosh is de huidige plaatsvervangend directeur communicatie van EMILY's List, de politieke lobbygroep (PAC), die de verkiezing van vrouwelijke politici van de Democratische Partij bevordert.

Ze is ook redacteur van ShareBlue Media, een progressieve Amerikaanse nieuws-uitgave. Bovendien verschijnt zij regelmatig in nieuwsprogramma's van de televisie-netwerken MSNBC, CBS News en CNN.

Afkomst en opleiding

McIntosh is een dochter van Nana M. McIntosh, die werkzaam was op de gemeentelijke afdeling Onderwijs van New York. Zij groeide daar op en werd opgevoed door haar moeder, die niet met haar vader samenwoont.

Zij studeerde van 2000 tot 2004 aan New York University (NYU), waar ze "magna cum laude" een Master of Arts behaalde in de Engelse taal en literatuur.

Carrière

Al spoedig na haar afstuderen manifesteerde McIntosh zich in het politieke domein. In 2005 ondersteunde ze als researcher en beleidsmedewerker Scott Stringer in zijn campagne om verkozen te worden tot president van het stadsdeel Manhattan. Een jaar later was ze lid van het communicatieteam van Michael Bloomberg tijdens diens verkiezingscampagne voor het burgemeesterschap van New York.

Van 2007 tot 2009 werkte zij als perswoordvoerder voor Al Franken tijdens diens campagne voor de Senaat (Verenigde Staten) en werd ze de eerste persmedewerker van de nieuw verkozen senator in 2009 om dat tot 2010 te blijven. Vervolgens fungeerde zij zes jaar als vicepresident voor communicatie bij de politieke lobbygroep EMILY's List.

Hierna trad zij in 2016 op als directeur communicatiebereik tijdens de presidentiële campagne van Hillary Clinton.[1].

Als ervaren communicator en commentator wordt McIntosh door CNN veelvuldig redactioneel dan wel voor de camera ingezet voor het volgen en/of het analyseren van de campagnes voor de presidentsverkiezingen van 2020.[2].

Sedert 2017 opereert McIntosh tevens als onafhankelijk consultant voor politieke strategie en communicatie ten behoeve van kandidaat-politici onder de bedrijfsnaam Jess McIntosh LLC.

Privé

McIntosh' vader woont niet samen met haar moeder in New York, maar in Michigan.

Ze is een uitgesproken feministe en droeg de ringen van haar moeder en grootmoeder toen ze in november 2016 haar stem op Hillary Clinton uitbracht.

McIntosh woont samen met haar vriend Christopher in Brooklyn. Eerder scheidde zij in 2013 na een huwelijk van zeven jaar met strategisch consultant Jon-David Schlough.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow