Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Jeroen Krietemeijer

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


rel=nofollow

Jeroen Krietemeijer (1993) is een Nederlandse golfer uit Vught.

Krietemeijer speelde in 2008 in The Dutch Futures op Golfclub Houtrak, dat gewonnen werd door Taco Remkes. Hij speelde voor Jong Oranje en werd met zijn team 3de bij het Europees Landen Team Kampioenschap op De Pan. Hij trainde bij Topgolf Efteling [1].

In 2009 werd Krietmeijer genomineerd voor de Young Talent Award voor sporttalenten van 12-18 jaar. Tijdens het NGF Gala in Rotterdam werd de Award aan hem uitgereikt [2].

In 2011 werd hij met Golfclub Prise d'Eau landskampioen. Daarna had hij last van een schouderblessure, maar hij wilde toch naar de Verenigde Staten gaan om het WK voor amateurs te spelen. De dag voor zijn vertrek werd hij omver gereden op zijn scooter maar de automobilist reed door [3]. Hij viel tegen een paaltje en had een dubbele open beenbreuk. De revalidatie duurde lang, maar zijn schouder kreeg de nodige rust. Inmiddels is Krietemeijer lid geworden van de Eindhovensche Golf, dezelfde overstap die Rowin Caron maakte, en heeft hij zijn oude niveau weer bereikt.

In mei 2013 haalde hij de play-off van de voorjaarswedstrijd, maar verloor die aan Bernard Geelkerken.

In 2014 kon Krietemeijer pas toernooien spelen voor de wereldranglijst (WAGR). In mei 2014 won hij de voorjaarswedstrijd [4] maar verloor hij de play-off van het NK Strokeplay op Golfclub De Hoge Kleij aan een birdie van Vince van Veen [5], in juni werd hij 3de bij de Trompbeker, in augustus speelde hij het EK voor Amateurs in Schotland en in september deed hij mee aan het KLM Open op de Kennemer Golf & Country Club, waar hij zich als enige amateur voor het weekend plaatste [6]. Hij staat nummer 2 op de Van Lanschot Ranking achter Michael Kraaij, terwijl Robbie van West nummer 3 staat en Vince van Veen nummer 4.

Gewonnen

  • 2014: NGF Voorjaarswedstrijd

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
  1. º Training bij Topgolf Efteling [1]
  2. º Young Talent Award 2009 gewonnen [2]
  3. º Scooterongeluk 2011 [3]
  4. º Winnaar voorjaarswedstrijd 2014 [4]
  5. º Play-off NK Strokeplay 2014 [5]
  6. º Vughtse amateur door op KLM Opem [6]