Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Jean Baptiste Lego

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Jean Baptiste Lego (La Flèche, 13 mei 1766Angers, 1 januari 1794) was een Frans rooms-katholiek priester uit het bisdom Angers.

Hij was de zoon van een kleermaker en begon als schoolmeester in Plessis-Grammoire. In 1791 werd hij tot priester gewijd in Rome. Nadat hij geweigerd had de eed af te leggen op het nieuwe republikeinse bewind, werd hij opgepakt in La Cornouaille en op 27-jarige leeftijd onder de guillotine ter dood gebracht. Hij werd door paus Johannes Paulus II in 1984 zalig verklaard. Zijn gedenkdag is op 1 januari. Hij was de broer van de Franse priester René Lego, die om dezelfde reden op dezelfde dag onder de guillotine het leven liet en die ook in 1984 zalig werd verklaard.

Zoek op Wikidata

rel=nofollow