Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Jean-Paul Maas

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Jean-Paul Maas, Weert, 15 maart 1985 is een Nederlandse motorsportliefhebber met een passie voor Motorcross. Maas beoefende de sport van 1999 tot 2004 actief en vanaf dan recreatief terwijl hij monteur en begeleider werd voor zijn jongere broer die rijcapaciteiten met meer potentie vertoonde volgens Jean-Paul. in 2007 kwam broer Wesley aan in de hoogste categorie en hield hier tot 2010 stand waarna een knieblessure hem stappen terug deed zetten. Nog immer beleven de broers recreatief veel plezier aan de motorcross en enduro-sport.

Jean-Paul zocht naar zijn draai in deze sport door in 2008 aan de slag te gaan bij motorcrossdealer Romviel Motoren in Boekel en vanuit daar diverse activiteiten opzette zoals kennismakingsdagen voor de jeugd en de landelijke testdag voor het merk Honda.

Vanaf 2010 wist Maas een jaarlijks terugkerend feest op poten te zetten genaamd MX After Season Party, waarbij alle motocross kampioenen van de bonden KNMV, MON, BMB, FMB, IMBA, VLM en FIM gehuldigd worden in discotheek El Sombrero in Reusel. In 2019 viert het feest haar 10de editie.

Na het organiseren van diverse andere motorcross-evenementen waarbij regelmatig ook internationale deelnemers aan de start stonden in de periode 2008/2012 stortte Maas zich eind 2012 samen met Nick Janssen op het maken van een motorcross documentaire. Maas bedacht de passende naam 'Living for the Weekend' die ook internationaal aansloeg. Maas verklaarde de titel te hebben bedacht naar aanleiding van het zien van een documentaire over motorcross legende James Stewart jr.. James vader legt uit dat als zijn zoon wil winnen op zondag hij hier reeds op de maandag vooraf mee bezig moest zijn. Het naar het weekend toeleven om dan op zondag op je best te zijn verklaart Living for the Weekend.

Living for the Weekend deed in 2013 de Nederlandse en Belgische bioscoophouders die hun toezegging hadden gedaan de film een plaats te geven glunderen. Volle zalen op doordeweekse avonden. Of nog beter gezegd: volle bioscopen. Ruimt 25.000 fans zagen Living for the Weekend in 26 bioscopen verdeeld over Nederland en Nederlandstalig België. Motorcross-toppers als Glenn Coldenhoff (covermodel), Jeffrey Herlings, Jeremy van Horebeek, Kevin Strijbos, Ken de Dijcker, Clement Desalle, Joël Roelants, Roan van de Moosdijk en Henk van Mierlo schitterde op het witte doek.

In 2014 pakte Maas en Janssen door met een documentaire over negenvoudig wereldkampioen motorcross Antonio Cairoli (Tony) uit Patti, Sicilië. 40 bioscopen in Italië, 11 in Nederland, 5 in België, 2 in Spanje, 2 in Portugal, 11 in Duitsland, 14 in Frankrijk en twee in Oostenrijk waren in de ban van de succesvolle Italiaan. Ruim 45.000 fans bezochten de voorstellingen met als hoogtepunten de premieres in Patti, Rome, Eindhoven, Hasselt en tot slot the show tijdens de Eicma in Milaan.

In 2016 deed Maas het kunstje nog eens over met 6 door het publiek gekozen coureurs met de film Living for the Weekend, The Exceptional Six. Dit met Adam Cianciarulo (USA), Malcolm Stewart (USA), Shaun Simpson (UK), Max Nagl (D), Romain Febvre (F) en Stefan Everts (B).

Momenteel is Jean-Paul Maas host bij Motorcross-praatprogramma MX Inside. Een wekelijkse talkshow welke live uitgezonden word via social media met bekende en onbekende gasten uit de motorcrosswereld. Toppers als Marc de Reuver en Jeremy van Horebeek schoven reeds aan.

rel=nofollow