Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

 • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
 • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Jan Bots

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Jan M. Bots (1951) is een Nederlands ingenieur, hoogleraar Controlling aan Nyenrode Business Universiteit, en directeur postdoctorale controllersopleiding Nivra-Nijenrode School of Accountancy and Controlling.

Biografie

Jan Bots studeerde vanaf 1969 Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft en studeerde in 1977 af bij de sectie Industriële Organisatie bij prof. Jan in 't Veld. In 1991 promoveerde hij aan de landbouwuniversiteit Wageningen op het proefschrift De besturing van het primaire agrarische bedrijf : een toepassing van de Wageningse Besturings Benadering in een voorstudie met betrekking tot potplantbedrijven.[1]

Na zijn afstuderen werkte Jan Bots enige jaren bij Fokker en van 1983 tot 1991 aan de Wageningen Universiteit bij de vakgroep Industriële Bedrijfskunde in functies op het gebied van de IT en EDP-Auditing. Vanaf 1997 is hij werkzaam aan de Nyenrode Business Universiteit en werd in 2001 lid van het management team van Nivra-Nyenrode. In 2004 werd hij benoemd tot hoogleraar Controlling.[2]

Bots zit verder in de redactieraad van het tijdschrift Controllers Journaal.

Publicaties

Jan Bots schreef aan een vijftal boeken en tientallen artikelen.[3][4] Een selectie:

 • 1990. Bestuurlijke informatiekunde : een praktisch studie- en handboek voor de mondige gebruiker van informatiesystemen. J.M. Bots ism E. van Heck en V. van Swede. Rijswijk : Cap Gemini Publishing/Pandata.
 • 1991. De besturing van het primaire agrarische bedrijf : een toepassing van de Wageningse Besturings Benadering in een voorstudie met betrekking tot potplantbedrijven. Proefschrift Wageningen.
 • 1992. Bestuurlijke informatiekunde in kort bestek. Jan M. Bots e.a. Rijswijk : Cap Gemini Publishing.
 • 1999. Management en informatie : leer- en handboek der bestuurlijke informatiekunde. Schoonhoven : Academic Service informatica
 • 2006. In control? : over het vakgebied Controlling en zijn beoefenaars(Dode link). Breukelen : Nyenrode Business Universiteit.

Externe links


Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
 1. º De besturing van het primaire agrarische bedrijf: een toepassing van de Wageningse Besturings Benadering in een voorstudie met betrekking tot potplantbedrijven. (Abstract). Jan M. Bots, 20 September 1991.
 2. º Cfo is straks vaker RC dan RA Peter van Rietschoten 1 juli 2006.
 3. º Publication List Professor Dr Ir Jan M. Bots(Dode link), universiteit Nyenrode 2007. Bezien 26 mei 2008.
 4. º J. M. Bots Publication List Details op Scientificcommons.org. Bezien 26 mei 2008.