Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Jaap Frankfurt

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Jaap Frankfurt (Amsterdam, 1965) is een diskjockey die vooral bekend is door het Amsterdamse piratenzender 'Radio Everly'.

In de jaren '80 waren een groot aantal piratenstations actief in Amsterdam. De bekendste hiervan was Radio Decibel, maar er waren ook minder bekende actief. Eén daarvan was Radio Everly, die naar later bleek te opereren vanuit de Amsterdamse wijk 'Kattenburg'. Jaap Frankfurt maakte samen met zijn jeugdvriend Rob Royce live radioprogramma's, waarbij de unieke combinatie van Rockmuziek (door Jaap Frankfurt) en Pop (Rob Royce) voor eigentijdse programma's zorgde. In de programma's werd live gebeld door luisteraars en werden illegaal gemaakte opnames van concerten te horen gebracht.

In 1984 viel het doek voor het station. Na een inval van de radiocontroledienst werd alle zendapparatuur in beslag genomen, evenals de gehele audio set, meer dan 16.000 singles, en duizenden grammofoonplaten en cassettebandjes.

Zowel Jaap Frankfurt als Rob Royce zijn beide pseudoniemen, die vooral in de piratentijd zeer gebruikelijk waren. Tegenwoordig is Jaap Frankfurt incidenteel te beluisteren via Omroep Almere.

Zoek op Wikidata

rel=nofollow